Spilleregler

Banko er et spil med 90 tal. Alle, der spiller med, skal have en spilleplade med tre rækker tal på, i alt 15 tal

Banko er et spil med 90 tal. Alle, der spiller med, skal have en spilleplade med tre rækker tal på, i alt 15 tal.

Mark og Melvin vil finde tallene til spillet i løbet af programmet. Hver gang, de trækker et tal til spillet, vil det stå i grafikken nederst på skærmen.

Sker det, at de trækker et tal, som allerede er trukket, så ”runder vi op”, det vil sige, at de i stedet tager det næste tal i talrækken.

Vi spiller tre spil: 1 række, 2 rækker og pladen fuld.

I spillet om 1 række har du banko, når alle tallene på en vandret række er trukket. Når vinderen af første spil er fundet, går vi videre til at spille om 2 rækker.

Når vi spiller om 2 rækker, skal du have to vandrette rækker med udtrukne tal på den samme spilleplade. Efter spillet om 2 rækker går vi videre til pladen fuld, og så skal alle tallene på din plade været trukket, før du har banko.

Hvem kan spille med?

Alle kan spille med. Er du under 13 skal du dog bede dine forældre oprette et log-in. Det koster ingenting at være med, til gengæld er der ikke præmiegaranti, hvis du får banko. Man vinder først, når man er en af de heldige, der bliver trukket ud og ringet op og stillet igennem til tv-programmet. Eller bliver trukket ud i lodtrækningen om ekstra gavepakker. Alle vindere får en mail med besked om, hvad de har vundet, og hvordan præmien sendes frem, efter programmet.

Hvordan spiller jeg med?

Du kan spille med på fx din computer, smartphone eller tablet. Dette gøres ved at trykke på tallene, når og hvis de tal, du har på dine spilleplader, bliver trukket ud i tv-programmet. Du kan også printe dine plader og krydse tallene af, efterhånden som de bliver trukket ud i tv-
programmet. Du kan selvfølgelig også skrive pladerne af i hånden.

For at få dine spilleplader skal du taste dit telefonnummer og skrive din e-mailadresse og dit fødeår. Når du har gjort det, så får du tre spilleplader frem på skærmen.

Vær opmærksom på, at dit telefonnummer hænger sammen med dine spilleplader. Det betyder, at du KUN kan bruge dette telefonnummer, hvis du vil sende en sms, når du har banko (se også ’Har du banko’). 

Vær også opmærksom på, at hvert telefonnummer kun giver tre spilleplader. Så hvis andre i din husstand også vil spille med og have deres egne plader, så skal de klikke på ”Skift bruger” og registrere sig med en ny email og et nyt telefonnummer. Men eftersom pladerne bliver trukket tilfældigt ud, så kan det stadig godt ske, at I får ens spilleplader.

Er mine spilleplader unikke?

Spillepladerne genereres ved hjælp af en tilfældighedsgenerator og er ikke unikke. Det betyder, at flere spillere sandsynligvis har den samme spilleplade. Det er derfor ikke sikkert, at du vinder en præmie, selvom du får banko. Vi trækker lod blandt alle, der har banko.

Kun de spilleplader, du kan hente her kan bruges til at vinde præmier i spillet. Hver spilleplade har et kontrolnummer, der står på pladen. Hvis du skriver pladerne af i hånden, skal du huske også at skrive kontrolnummeret ned.